#Atopische huid en eczeem

MIJN BABY SLAAPT SLECHT DOOR ATOPISCH ECZEEM. WAT MOET IK DOEN?

#Atopische huid en eczeem
MIJN BABY SLAAPT SLECHT DOOR ATOPISCH ECZEEM. WAT MOET IK DOEN?
advice sommeil slider
De huid van je baby is zijn bescherming tegen de buitenwereld. Omdat de huid een dubbele rol speelt - beschermend en zintuiglijk -, vereist het een aangepaste verzorging en je aandacht vanaf de eerste dagen van je baby's leven. Om het dagelijks te kunnen verzorgen, is het noodzakelijk om het huidtype van je baby te kennen en zijn specifieke behoeften te begrijpen om de aangepaste producten te kunnen gebruiken.

Geschreven in samenwerking met Dr. Clarence De BELILOVSKY, dermatologe en lid van de groep deskundigen van Mustela.

 

SLAAPPROBLEMEN BIJ ATOPISCH ECZEEM

 

Slaapproblemen zijn een symptoom van atopisch eczeem. En zodra atopisch eczeem de kop opsteekt, is jeuk één van de oorzaken van de slaapproblemen.

Om je baby te kalmeren als de jeuk er nog niet is maar zich wel al aankondigt, bieden je knuffels en zachte stem wellicht de grootste troost in combinatie met speciale emolliërende verzorgingsproducten voor baby's en kinderen om de jeuk te voorkomen.

 

ATOPISCHE OPSTOTEN EN ROODHEID: MET WELKE GEWOONTEN KUNT U DE SLAAP VAN JE BABY VERBETEREN?

 

Is de huid al rood? Ook dan kunnen emolliërende verzorgingsproducten het jeukende gevoel en de drang tot krabben meteen verminderen. Aarzel niet om ze vaker aan te brengen, ook als u uw kind al gehydrateerd hebt voor het slapengaan. Vermijd wel de vochtige letsels. Daarvoor zijn de zalfjes die uw arts heeft voorgeschreven, beter geschikt.

Dit ritueel kan er mee voor zorgen dat je zich kind kalmeert. Om het te helpen inslapen, kan je van dat moment profiteren om een kleine massage te geven. Als je kind al oud genoeg is om het te begrijpen, kan je uitleggen wat er gebeurt en het geruststellen door te herhalen dat de jeuk uiteindelijk weer zal verdwijnen. Je kan ook een verhaaltje vertellen. Zo kan je kind zich op iets anders concentreren en dus het ongemak verminderen. Zet tot slot ook gerust de verwarming wat lager als het te warm is. 's Nachts is 18 °C de ideale temperatuur om te droge lucht te vermijden (lees onze tips voor thuis).

Op sommige lichaamsdelen is het ongemak naargelang de leeftijd wat groter (lees ‘Wanneer mag men verwachten dat de symptomen van dermatitis verbeteren of zelfs verdwijnen?’). Als je baby nog niet precies kan aangeven waar het jeukt, als hij te vaak huilt of als hij nog niet kan praten, dan moet je zijn lichaam zelf grondig onderzoeken om de rode vlekken op te sporen en hem de verzorging te bieden die hem kan kalmeren tijdens opstoten van atopisch eczeem:
- Let voor de leeftijd van één jaar goed op de mollige plaatsen (wangen, voorhoofd), de armen en de buik.
- Vanaf de leeftijd van één jaar houdt atopisch eczeem van de plooitjes: ellebogen, benen en zelfs achter de oren.
- Tussen de leeftijd van drie en vier jaar tot ongeveer vijf à zes jaar zoekt atopisch eczeem ook graag de handen en het gezicht op, maar het situeert zich ook vaak rond de mond en oogleden.

Na het aanbrengen van emolliërende verzorgingsproducten kan de jeuk dankzij bepaalde formules met wel 95% verminderen, bijvoorbeeld bij gebruik van de Stelatopia Emolliërende Balsem of de Stelatopia Emolliërende Crème. je kind zou dan wat rustiger moeten worden. Temeer omdat het gevoel van een massage ook al voor verlichting zal kunnen zorgen. Zo gaat het slapen weer snel beter worden!