Meteen naar de content

De "10 geboden" om de vrouwelijkheid opnieuw te ontdekken

4 min Updated op juni 4, 2024

Maman marchant dans un champs de lavande avec son enfant dans les bras
Mama's zijn wel eens overdonderd door de komst van de baby, de vermoeidheid, hun veranderde lichaam en alles wat hier nog mee gepaard gaat. Nochtans mag je niet vergeten wat tijd en aandacht voor jezelf uit te trekken. Makkelijker gezegd dan gedaan? Hier volgen enkele tips. 

Gij zult slapen 

De reflex:

de baby slaapt, dus snel aan de slag want er is zoveel te doen!

Het ‘zen’ alternatief:

de baby slaapt, hoera, een pauze! Een boek met een kopje thee, een telefoontje met een vriendin, een schoonheidsritueel … of misschien zelf even indommelen. Als je uitgerust en ontspannen bent, zal je ook rustiger kunnen omgaan met zowel de baby als de papa!

 

Gij zult wat make-up aanbrengen

De reflex:

vermoeidheid, tijdgebrek, een sociaal leven dat op een laag pitje staat ... Make-up wordt achterwege gelaten.


Het ‘zen’ alternatief:

bij gebrek aan tijd voor uitgebreide make-up kan je je beperken tot de 4 basisproducten: BB cream, blush, lippenbalsem en mascara.

 

Gij zult geen huishoudelijke taken verrichten 

De reflex:

de supermarkt, de lange wachtrij van het ziekenfonds, strijken … Je hebt altijd wel iets te doen.
 

Het ‘zen’ alternatief:

doe zoveel mogelijk online, bijvoorbeeld de dagelijkse inkopen of de administratieve rompslomp. Doe de strijk thuis al zittend of geef die taak door aan je partner.

 

Gij zult uw haren verwennen

De reflex:

in het beste geval steek je je haar snel op, in het slechtste geval wordt je depressief van de aanblik van je haardos die dunner wordt door de afname van de hormonen na de bevalling.


Het ‘zen’ alternatief:

maak een afspraak bij de kapper om je kapsel nieuw leven in te blazen en misschien wat pittiger te maken met enkele highlights. Raadpleeg snel een dermatoloog als je erg veel haar verliest ...

 

Gij zult nieuwe kleren kopen

De reflex:

je oude kleren passen niet meer, de zwangerschapskleren ben je meer dan beu, maar toch wacht je met shoppen tot je weer dat maatje minder hebt.


Het ‘zen’ alternatief:

aangezien het 6 tot 12 maanden kan duren voordat je je oude figuur terugkrijgt, laat je je best eens gaan in de goedkopere winkels! Een mooie trui, twee of drie topjes en een broek geven je look en humeur meteen een boost!

 

Gij zult rustig sporten 

De reflex:

welke sport, wanneer en hoe? Dit is echt niet het juiste moment ...


Het ‘zen’ alternatief:

in plaats van jezelf onder druk te zetten, probeer je in 3 stappen te ontspannen:
1. Begin niet opnieuw te sporten zonder toestemming van de dokter en voordat je perineum hersteld is.
2. Kies voor een rustige activiteit zonder schokken: zwemmen, pilates, yoga …
3. Geen zin? Ga met je baby wandelen in het park, draag hem, neem de trap,... . De ideale manier om calorieën te verbranden en je spieren te verstevigen.

 

Gij zult cadeautjes vragen die u gelukkig maken 

De reflex:

wanneer je wordt gevraagd wat je gelukkig maakt, denk je meteen aan uw baby.


Het ‘zen’ alternatief:

waarom stel je aan uw ouders, zussen of vriendinnen niet gewoon eerlijk een cadeautje, enkel en alleen voor jezelf? Een manicure, een thuismassage, een babysit … het kan allemaal.

 

Gij zult opnieuw baas worden over je lichaam

De reflex:

geen tijd, geen zin, niet het juiste moment ...
 

Het ‘zen’ alternatief:

er bestaat geen betere manier om weer wat zelfvertrouwen te krijgen en jou vrouwelijker te voelen dan na de bevalling voor jezelf en je lichaam te zorgen. Vertrouw de baby 's ochtends of 's avonds 20 minuten toe aan de papa en neem wat tijd voor jezelf: een bad, een manicure, een verstevigende massage voor het lichaam … en je kan er weer flink tegenaan gaan!

 

Gij zult mooie lingerie durven aantrekken 

De reflex:

na de bevalling staat je libido op een laag peil en je weet niet wat aan te vangen met uw lichaam.
 

Het ‘zen’ alternatief:

omarm je nieuwe figuur met wat sexy lingerie! Er bestaan nu ook aantrekkelijke, goedkope borstvoedingssetjes die niet recht uit grootmoeders kast komen!

 

Gij zult een leuk boek genieten

De reflex:

“Oei, ik groei”, “De zeven stappen naar succesvol ouderschap”, “Ben ik een goede moeder?” … Allemaal heel nuttige boeken, maar je blijft ermee in een bubbel leven.
 

Het ‘zen’ alternatief:

lees ook louter als ontspanning. De nieuwste van Pieter Aspe, een vrouwentijdschrift of een gemakkelijke sudoku ... Kortom, wat tijd voor jezelf!

Meer artikels
femme sur un canapé qui masse sa jambe
Verwen na de baby ook je huid!
Droom je van een soepel en stevig perzikhuidje zoals dat van je baby? Kies de juiste verzorging om meteen komaf te maken met die kleine... Lees meer
Maman allaitant son bébé
Met vertrouwen borstvoeding geven
Borstvoeding of flesvoeding? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de juiste reflexen? Ontdek ons advies over hoe je met een gerust hart borstvoeding kunt geven Lees meer
5 conseils pour restimuler votre couple après bébé
5 tips om jullie relatie als kersverse ouders nieuw leven in te blazen
Jullie kleintje is er nu en wordt met veel liefde omringd. Jullie zijn intussen drukbezette ouders. Maar hoe zit het met jullie als geliefden? Maak... Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}