Meteen naar de content

Wat is een normale huid?

4 min Updated op juni 17, 2024

bébé qui sourit
Samenvatting
De normale huid van je baby herkennen De normale huid van je baby begrijpen Voldoen aan de behoeften van de normale huid Ontdek het gamma Mustela voor de normale huid
De huid van je baby is zijn bescherming tegen de buitenwereld. Omdat de huid een dubbele rol speelt - beschermend en zintuiglijk -, vereist het een aangepaste verzorging en je aandacht vanaf de eerste dagen van je baby's leven. Om het dagelijks te kunnen verzorgen, is het noodzakelijk om het huidtype van je baby te kennen en zijn specifieke behoeften te begrijpen om de aangepaste producten te kunnen gebruiken.

De normale huid van je baby herkennen

De normale huid van een baby voelt zacht, soepel en zijdeachtig aan. Ze is volledig gaaf en vertoont geen zichtbare tekenen van droogheid of gevoeligheid.

De normale huid van je baby begrijpen

De huid van je baby is hetzelfde als elke andere babyhuid: ze oogt zo mooi en perfect, maar is eigenlijk heel kwetsbaar. De huid van een baby heeft bij de geboorte een nog immature huidbarrière. De babyhuid is zeer broos en kwetsbaar tegenover dagelijkse agressies en zal pas rond de leeftijd van 2 jaar een eerste stadium van maturiteit bereiken.

Tussen 0 en 2 jaar oud is de babyhuid nog niet in staat om voldoende gehydrateerd te blijven, wat nochtans essentieel is voor een goede werking van de huidcellen. De babyhuid is verrassend rijk: ze bezit een uniek kapitaal aan stamcellen waarmee ze zich een heel leven lang kan regenereren. Dat celkapitaal is bij de geboorte al maximaal aanwezig, maar is wel zeer broos en kwetsbaar tussen 0 en 2 jaar.

De specifieke kenmerken van de babyhuid in vergelijking met een volwassen huid zijn wetenschappelijk aangetoond dankzij een onderzoeksprogramma dat Mustela meer dan 10 jaar lang voerde om meer inzicht te krijgen in de huid van kinderen vanaf de eerste levensdagen, een wereldprimeur.

Voldoen aan de behoeften van de normale huid van je baby

Voor een gepast antwoord op de behoeften van de normale huid van je baby hebben de onderzoekers van Mustela een natuurlijk actief bestanddeel geselecteerd: Avocado Perseose.

Avocado Perseose is een echte bondgenoot van de babyhuid die werkt als een schild dat de ontwikkeling van de huidbarrière kan ondersteunen, de opperhuid gehydrateerd kan houden en vooral het kostbare celkapitaal kan beschermen tegen dagelijkse agressies.

Het is een gepatenteerd natuurlijk en beschermend actief bestanddeel dat voortvloeit uit de expertise van Mustela, dat een perfecte aanvulling vormt op de babyhuid en dat maximale tolerantie combineert met klinisch bewezen doeltreffendheid. Door de huid van je baby vanaf de geboorte te hydrateren, biedt je je kind dag na dag bescherming, zintuiglijke prikkeling en welzijn. Een eenvoudig gebaar om het te helpen groeien en zich goed te ontwikkelen, dat is wetenschappelijk bewezen.

Ontdek het gamma Mustela baby-kind voor de normale huid

Ontdek het gamma Mustela baby-kind voor de normale huid, een volledige productlijn voor het toilet, het bad en de dagelijkse verzorging van je baby. Het gamma van Mustela voor de normale huid is ontwikkeld om de kwetsbare en gevoelige huid van zuigelingen, baby’s en kinderen dag na dag te beschermen.

Hypoallergene producten, die getest zijn onder dermatologisch en pediatrisch toezicht en die doeltreffendheid en tolerantie combineren met het plezier van een unieke geur.

Avocado Perseose, een natuurlijk en beschermend actief bestanddeel dat in alle producten van het gamma Mustela Baby-Kind zit.

Meer artikels
Maman qui applique de la crème sur le vente d'un bébé
De hydratatie van de huid, een onmisbaar gebaar
Tot de leeftijd van 2 jaar is de huid van je kind kwetsbaar en immatuur: ze kan zich moeilijk verdedigen tegen agressies. Ontdek onze tips om... Lees meer
Bébé qui se lave dans un bain avec plein de mousse
Het bad, een intiem moment met je baby
Het bad is zeer belangrijk voor je baby: het draagt bij tot de dagelijkse lichaamshygiëne maar ook tot de ontwikkeling van zijn zintuigen. Het is... Lees meer
Qu'est ce qu'une peau sèche?
Wat is een droge huid?
De huid van je baby is zijn bescherming tegen de buitenwereld. Omdat de huid een dubbele rol speelt - beschermend en zintuiglijk -, vereist het... Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}