#ACTUALITEIT

Ons cosmetische BIO gamma, producten voor de hele familie!

Mustela soins certifiés BIO bébé, enfant et famille
Het nieuwe BIO gecertificeerde gamma van Mustela bestaat uit vier essentiële verzorgingsproducten die geschikt zijn voor dagelijks gebruik door de hele familie. De verzorgingen zijn zacht voor de huid en zacht voor de planeet. Het gamma, op basis van biologische olijfolie, werd specifiek samengesteld voor gebruik vanaf de geboorte. We hebben bovendien beslist om nog een stap verder te gaan en de BIO vereisten door te trekken in de samenstelling, verpakking, productie…

4 essentiële BIO gecertificeerde producten

Een gamma dat werd ontwikkeld met behulp van veel deskundigen 

Om producten te ontwikkelen die zo goed mogelijk aan de verwachtingen van ouders voldoen, hebben we een co-constructiebenadering toegepast. We hebben ons omringd door deskundigen op het gebied van kinderen, biologische producten en onze andere belanghebbenden: verloskundigen, apothekers, ngo’s, milieudeskundigen en natuurlijk jullie, ouders, die op de eerste plaats komen! In totaal namen meer dan 100 mensen deel aan de werkgroepen.

 

Een beperkt gamma essentiële verzorgingen 

Het resultaat? Een beperkt productgamma: 

 

Dit biologische dermo-cosmetische gamma bevat geen parfum en beperkt zich tot minimalistische formules, van 8 tot 16 ingrediënten, die alleen het essentiële behouden. 

 

BIO certificaat van Cosmos Organic

Het assortiment is biologisch gecertificeerd door een onafhankelijke instantie en volgens de voorschriften van het Europese Cosmos Organic-label.

 

Het hoofdingrediënt: biologische olie uit Nîmes 

Het hoofdingrediënt van het gamma is een biologische olijfolie afkomstig van de olijfgaarden in Nîmes van Emile Noël. De eigenschappen? 

  • Koudgeperste olijfolie om de rijkheid aan omega 6 en 9 te behouden 
  • Bewezen voedende eigenschappen om de huid zacht en gehydrateerd te houden 
  • Afkomstig uit duurzame en verantwoorde bevoorradingsketens die de biodiversiteit respecteren 

 

Veel meer dan BIO 

Niet enkel het gamma is BIO gecertificeerd! Van de samenstelling tot de volledige productieomstandigheden gaan onze normen zelfs verder dan de voorschriften van het Europese Cosmos Organic-label.