Meteen naar de content

Slaap en massage: Eenvoudige rituelen voor een heerlijke nachtrust!

3 min Updated op mei 31, 2024

Bébé en pyjama qui baille
Wilt u graag dat uw baby vredig kan slapen en droomt u ervan om u ook zelf nog eens ongestoord op uw hoofdkussen te kunnen neervlijen?
Wist u al dat een massage heilzaam is voor een serene nachtrust voor u én uw baby?

1.Een massage om uw baby beter te laten slapen

Sinds u als ouder met een slaapgebrek en weinig kans tot uitslapen wordt geconfronteerd, begrijpt u meer dan ooit de impact van slaapkwaliteit op uw leven. U wilt uw kind dan ook helpen om beter te slapen voor zijn gezondheid.

Bedtijd is voor veel baby's immers een delicaat moment en het zal u zeker al opgevallen zijn dat uw nochtans vermoeide baby zich tegen de slaap verzet en maar moeilijk de slaap kan vatten. Baby vecht tegen de slaap en slaagt er amper in om te ontspannen.

Manieren om uw gespannen lieverd tot rust te brengen en te ontspannen, kunnen hem helpen in alle rust in slaap te vallen, de stress van het slapengaan te verlichten en misschien zelfs een hele nacht door te dromen.

En om zo'n aangename, ontspannende en rustige sfeer voor het slapengaan te creëren, is een massage het ideale ritueel voor een baby die zich helemaal zen voelt en klaar is om rustig in slaap te vallen in de armen van Morpheus.

2. De heilzame effecten van een massage op de slaap van de baby

Aanrakingen en meer bepaald een massage bevorderen de productie van oxytocine bij de baby, het gelukshormoon dat bijdraagt tot het welzijn.

Een massage verbetert de spijsvertering en staat naast de 1001 andere voordelen ook garant voor een uniek en liefdevol moment met uw baby. Het is een moment van ontspanning en een moment om samen met uw baby te delen zodat jullie met zijn tweeën kunnen ontspannen en uw kleine nachtvlinder makkelijker in slaap kan vallen.

3. Een korte massage en dan naar bed?

Start uw welzijnsritueel met onze tips voor een serene babymassage:

  • Blijf zen: Installeer u eerst en vooral rustig met uw baby op een kalme plek waar uw baby zich geborgen voelt. Zo haalt u maximale voordelen uit de massage voor uw baby.
  • Kies een goede massageolie: Ga op zoek naar uw favoriete plantaardige massageolie, liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, die niet alleen garant staat voor ontspanning en welzijn, maar die tegelijkertijd ook hydrateert en verzacht. Giet enkele druppeltjes in uw hand en wrijf daarmee in uw handen om ze te verwarmen voordat u voorzichtig uw baby gaat masseren.
  • Masseer met zachte bewegingen: Als u klaar bent, kunt u beginnen met masseren. Masseer het lichaam van uw baby heel voorzichtig, vingertje per vingertje, vetrolletje per vetrolletje. Masseer met zachte strelingen het hele lichaam.

Zo, bent u klaar om uw baby een liefdevolle massage te geven? Probeer het gerust eens, en in het ergste geval slaapt hij gewoon als een roos! 

En als uw baby maar moeilijk de slaap kan vatten omwille van atopisch eczeem, lees dan gerust al onze tips hier

 

Meer artikels
Visage d'un bébé mignon
De massage, een moment van tederheid met je baby
Een massage staat zeker garant voor welzijn en ontspanning en biedt je baby een heleboel voordelen: het masseren prikkelt zijn zintuigen, helpt hem om zich... Lees meer
Visage bébé avec un peau atopique qui pleure
Mijn baby slaapt slecht door atopisch eczeem. Wat moet ik doen?
Moeite met slapen is een van de symptomen van atopisch eczeem, vooral door jeuk. Ontdek hoe je de slaap van je baby kunt verbeteren. Lees meer
Bébé dans une cape de bain bleu
Het toilet, een essentieel gebaar voor de hygiëne
In de loop van de dag hopen onzuiverheden, die vaak onzichtbaar zijn, zich op in het gezicht van je baby en kunnen ze de huid,... Lees meer
{"statementLink":"","footerHtml":"","hideMobile":false,"hideTrigger":false,"disableBgProcess":false,"language":"en","position":"left","leadColor":"#146ff8","triggerColor":"#146ff8","triggerRadius":"50%","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerIcon":"people","triggerSize":"medium","triggerOffsetX":20,"triggerOffsetY":20,"mobile":{"triggerSize":"small","triggerPositionX":"right","triggerPositionY":"bottom","triggerOffsetX":10,"triggerOffsetY":10,"triggerRadius":"50%"}}